EMBRACE YOUR BODY

embrace“You’re big, You can’t be a plus size?, How can you work as a model?,  Your ass is fat”.
These are things I hear every week, sometimes every day. From different people, different gender, different age. Sometimes it hurts, I am not going to lie, you do not wanna hear “bad” things about yourself. But I can tell you guys, that I have been coming this far in my life that I actually do not care, care if someone thinks that I am too big, too skinny, too curvy or what else it can be. I am proud of who I am and I am comfortable in my own skin.

Size and look is something that will always be on peoples lips, everyone will talk about it. Especially in this industry that I work in, modeling, fashion. If you would ask me about modeling and fashion then I would just say that the industry is not reality, do not take me wrong. I understand the whole concept that models need to be in a certain size to fit the clothes, but how many people does actually look like a model in their body. Or how a model “suppose” to look like. I love being in front of the camera, try new things, look different almost every day and meet new people, that what is making the job so fun. But there is a lot other things going on as well that the world does not see.

But how can I be a model, I am not the “right” size anywhere to be honest, I am too big to be a straight size mode and I am too skinny to work as a plus size. That is why I am working as a curve model, a model with curves, simple as that. I am originally from Stockholm, Sweden where the curve and plus size modeling is really small, there is barely any job at all. And that is probably why some people are chocked that I actually can work as a model. But here in UK and even in USA, Germany, Italy and Spain, plus size and curve modeling is actually much bigger. Especially in UK and USA.

In the end of the day I do not think it is about your size, I think it is about how you embrace your body, how you take care of yourself and actually  a lot about your personality. Just because you are not the “right” size does not mean that you can not be a model or that you are not beautiful. Girls and boys embrace your body, be proud of yourself!

“Du är stor, Du måste vara för liten för att vara plus size?, hur kan du jobba som modell?, din rumpa är fet”
Detta är saker jag hör varje vecka och ibland varje dag. Från olika människor, olika kön och olika ålder. Ibland gör det ont, ska absolut inte ljuga om det, tror ingen vill höra dåliga saker om sig själv, vad det än handlar om. Men jag vågar faktiskt säga att jag kommit så långt i mitt liv så att jag inte bryr mig om någon tycker att jag är för stor, för smal, för kurvig eller något annat. Jag är stolt för vem jag är och jag trivs i min kropp.

Storlek och utseende kommer alltid vara något folk kommer prata om, speciellt i den industrin som jag arbetar i, modellande och mode. Om någon skulle fråga mig om modellandet så skulle jag nog säga att det inte riktigt är en verklighet, ta mig inte fel, jag förstår hela grejen med att man måste vara en viss storlek för att man ska passa i kläderna, hade varit otroligt jobbigt att behöva ha olika storlekar till olika modeller. Men hur många ser egentligen naturligt ut som en modell “ska” göra. Jag älskar att vara framför kameran, att träffa nya människor och testa nya saker. Det är därför jag älskar mitt jobb som modell. Samtidigt så finns det så mycket annat där bakom också som inte andra ser.

Men hur kan jag arbeta som modell? Jag är egentligen inte “rätt” storlek för något, jag är för stor för en “vanlig” modell och för liten för att vara plus size. Det är därför jag jobbar som curve model, kurvig modell helt enkelt. Jag är från Stockholm och där är plus size industrin väldigt liten jämfört med andra länder och jag tror att det är därför många är lite chockerade över att jag faktiskt kan jobba som modell även om jag har rumpa och höfter. Medan här i Storbritannien, USA, Spanien, Tyskland och Italien är branchen mycket större. Speciellt här i Storbritannien och i USA.

I slutet av dagen so tror jag inte att det faktiskt handlar om din storlek, jag tror mer att det handlar om din utstrålning, hur du tar hand om dig själv och faktiskt väldigt mycket om din personlighet. Bara för att du inte är den “rätta” storleken betyder inte att du inte kan jobba som modell eller att du inte är vacker. Tjejer och killar, män och kvinnor var stolta över er själva! 

Post your thoughts